Hangszerarzenál-Hangszerbarlang, avagy mindhalálig zene Győrben

20.01.2022

 

Hangszerarzenál-Hangszerbarlang, avagy mindhalálig zene Győrben

Tizennégy éves korában, nyári munkájáért kapott fizetéséért megvette élete első gitárját Ksuz István. Aztán – ahogy minden tinédzsernek – jött a zenekar, a heti öt próba, a videoklipek, az előadói ismertséget hozó Frank’N’Rollaz... És talán éppen azért, mert maga is végigjárta a szakma grádicsait, lett Ksuz István társtulajdonosa a győri Hangszerbarlang Kft.-nek. A Hangszerarzenál-Hangszerbarlang elnevezés ebben az esetben pedig egyáltalán nem túlzó, hiszen itt minden kapható, ami hangot ad, amivel zenélni lehet, de az is, ami a tökéletes hangzáshoz, látványhoz kell.

A bolt ötlete egy szilveszteri összejövetelen fogalmazódott meg, majd alig telt el egy hónap és a vállalkozás elindult és azóta is működik, annak ellenére, hogy napjainkra a zeneipar alaposan megváltozott.

Ksuz István szerint, bár ma már egy számítógéppel vagy egy szintetizátorral is lehet akár egy komplett nagyzenekart is pótolni, az emberekből mégsem veszett ki a vágy, hogy saját maguk szólaltassák meg az instrumentumokat, maguk csalják elő a hangokat a zeneszerszámokból. Sőt, a hangszerbarlang.hu vezetője szerint a karantén még jó hatással is volt a zenélésre, hiszen sokaknak épp a bezártság adta meg a kezdőlökést arra, hogy valóra váltsák régi álmukat, megtanulni egy hangszeren játszani. Ahogy a bolt tulajdonosa megjegyzi: a mai fiatalok könnyebb helyzetben vannak, mint annak idején ő, lévén a diákok most a nyári keresetükből már egészen jó minőségű szettet tudnak megvásárolni. Ám nemcsak a gitárral, dobokkal most ismerkedők keresik fel a Czuczor Gergely u. 13. szám alatti üzletet. A profi zenészek, dj-k is mindig találnak valami hasznos tartozékot. Sőt, azon intézmények is, amelyeknek professzionális hangosításra van szükségük is jól teszik, ha a Hangszerbarlang Kft-től kérnek ajánlatot.

A Monacor Hungária Kft. prémium minőségű termékeivel ugyanis könnyen megvalósítható a kávézók, közintézmények vagy üzemek központi hangosítása, akár - ha arra van igény - többzónás hangerősítővel, amely lehetővé teszi, hogy az épület különböző pontjain igény szerint különböző hangerővel szólaljon meg az emberi vagy éppen a zenei hang.