Markó Bt. és a betartott ígéretek

26.10.2021

 

Markó Bt. és a betartott ígéretek

A bajai piac, a kiskunfélegyházi focipálya hangosítása, a bácsbokodi, az eleki vagy éppen a bácsalmási művelődési ház teljes hang- (és utóbbi esetében) fénytechnikai kivitelezése... Csak néhány azon referenciák közül, amelyek a bajai Markó Bt. nevéhez fűződnek.

A vállalkozás tulajdonos-ügyvezetője Markó Ferenc igen hamar rátalált a “saját hangjára”, azaz arra, hogy mi érdekli igazán. Néhány évvel azután, hogy elvégezte a kereskedelmi szakközépiskolát egy BNV-n (Budapesti Nemzetközi Vásár) tett látogatás során, az autóhangszóró disztribútorok standjainál érezte meg, hogy ez az, amivel foglalkozni akar a továbbiakban. 1998-at írtunk akkor, amikor elindította autóhifire specializálódott vállalkozását. Később a házimozi rendszerek és a hozzájuk tartozó professzionális hangtechnika iránt nőtt meg a kereslet, így, követve a piaci igényeket, Markó Ferenc is váltott. Ahogy ismertté vált a cége, úgy találták meg az egyre nagyobb és nagyobb beruházások és persze a kiváló minőségű termékeihez országszerte viszonteladói partnereket kereső Monacor Hungária Kft. is.

Nagy munkákból pedig nincs hiány, hiszen ott van mindjárt a bajai piac hangosításának munkálata, ahol még a témában járatlanoknak is igen sokat mondóan 94 hangszóró, 2000 méternyi kábel, 4 szektor és egy komplett hangstúdió telepítése volt a Markó Bt. feladata. De Markó Ferenc a bácsalmási művelődési ház beruházást is a “mega projektek” közé sorolja az intézmény hangtechnikai kialakításával, az itt megvalósított professzionális fénytechnikával és a zsöllyével. A helyszín ezáltal tökéletesen alkalmassá vált arra, hogy élőzenei koncerteknek, előadásoknak, rendezvényeknek adjon otthont kiváló hangzásával és pazar fénytechnikai megoldásaival. Ezen azonban nincs mit csodálkozni, hiszen elég csak megnézni a Markó Bt. szlogenjét – “Minden hangtechnikai kérdésre kész válaszunk van” –, hogy lássuk, ők nem tettek semmi mást, csak betartották azt, amit ígértek. De azt profi szinten.