ÚJDONSÁG A MONACORNÁL!

12.10.2021

ÚJDONSÁG A MONACORNÁL!

A MONACOR 5-6 zónás keverőerősítői igen népszerűek iskolák, gyártócsarnokok és ipari létesítmények körében. Azonban hiába rendelkeznek többféle méretű kimenő teljesítménnyel, sokszor találkozunk azzal a problémával, hogy az adott zóna teljesítménye nem elegendő a rákötött hangszórók számára. Korábban ezt a problémát a PATL-100 termékünkkel oldottuk meg úgy, hogy az adott zóna 100V-os kimenő csatornájáról leválasztottuk (galvanikusan) a 100V jelet és azt vonaljellé alakítottuk át. Ezzel lehetőség nyílt egy nagyobb kimenő teljesítményű PA végerősítő beillesztésére, ami már kellőképp meg tudta hajtani az adott zóna hangszóróit. Ez mind szép és jó, de miért nem volt elegendő ez a termék?

Ügyfeleink visszajelzései alapján szembesültünk azzal, hogy sok esetben nem csak 1 vagy 2 zóna teljesítményét kell kiterjeszteni, hanem esetenként akár 4-5 zónáét is. Ilyenkor 4 vagy 5 db PATL-100-at kellett az erősítőhöz csatlakoztatni. Ezt egy installációnál eddig nehéz volt megoldani, mert nem volt erre megfelelő eszköz és sokszor az adott rack-ben hely sem...

Ezért is fejlesztettük ki a PATL-105-öt, ami már 5 transzformátorral rendelkezik egy dobozban, ezáltal akár egy 5 zónás 100V erősítő összes zónájának kimenő teljesítményét meg tudjuk növelni további végerősítők beiktatásával. Ráadásul praktikusan felszerelhető az erősítő hátulján elhelyezkedő hangszóró kimenetéhez, így helyet lehet spórolni a rack-ben, és sokkal egyszerűbb a transzformátor bekötése is. Nem csak helytakarékos, de az installátorok életét is megkönnyíti.

https://www.monacor.hu/product/patl-105