Rólunk

A Monacor név jól hangzik...

A Monacor története 1965-ben kezdődött. Igaz, nem Magyarországon, hanem Németországban, ahol Günter Schilling elektronikai termékek importálásába kezdett Ázsiából. Az üzlet jó ment, mivel az európai piacon nagy volt erre a kereslet. A vállalat folyamatosan bővült, így a brémai társaság 2001-ben a korábbi Inter-Mercador GmbH-ről Monacor International-ra változtatta a nevét. Mára az anyavállalat 40 országban van jelen biztonság-, világítás- és hangtechnikai termékeivel, valamint ezekhez kapcsoló szolgáltatásaival.

Termékeink magukért beszélnek

A Monacor sikerének titka termékei minőségében rejlik. Ezért nincs szükségünk a márkanevet, illetve az egyes árucikkeket népszerűsítő költséges reklámkampányokra, hiszen ezt a munkát a legjobban maguk a termékek és elégedett vásárlóink végzik el. A magas minőség fenntartása persze folyamatos munkát igényel. Így a legyártott termékeket ellenőrzésnek vetjük alá. És hogy ez miért érdekes vásárlóink számára? Nos, azért, mert ennek a folytonos minőségi megfelelésnek és innovációnak köszönhető az, hogy termékeink és szolgáltatásaink ár-érték arányban kiemelkedőek.

Új hang a magyar piacon

A történet magyarországi szála 1992-ben bontakozott ki. A Monacor Hungária Kft. ekkoriban még elsősorban zenészek, előadók, hang- és biztonságtechnika termékeket beépítő cégek igényeit szolgálta ki. Jelenleg termékpalettánkon 4300 cikk található a PA (Public Address) technológiától és világítástechnikától a színpadi és rendezvénytechnikán keresztül a biztonságtechnikáig. A hazai piacon kizárólag saját márkáinkkal (IMG StageLine, Monacor, JTS) vagyunk jelen, termékeinket saját bemutatótermünkben ki is próbálhatják megrendelőink, így nem egy katalógus, hanem saját tapasztalataik alapján hozhatják meg a döntést.

Mindent a fülnek, mindent a kéznek!

Bármennyire is közhely, de nálunk valóban a megbízó áll a középpontban. Szinte minden igényt képesek vagyunk kielégíteni Kelet-Közép-Európában egyedülálló raktárkészletünkről, sőt amennyiben helyettesítő termék is szóba jöhet, azonnali megoldást biztosítunk. A megrendelt termékekkel kapcsolatban előre jelezzük, hogy pontosan mikor számíthat a vevő a rendelés megérkezésére. Szerződött partnereink hűségét pedig olyan kedvezményekkel háláljuk meg, amivel a forgalmuk mellett a nyereségességük is biztosított lesz.

Ami hangot ad, abban mi otthon vagyunk

Termékeinken kívül partnereink és felhasználóink rendelkezésére állunk minden olyan szolgáltatással, amelynek köszönhetően a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben tudják a hangtechnikai projektjeiket végig vinni. A szükség szerinti helyszíni felmérés mellet hangtechnikai rendszerek komplett tervezését és kivitelezését is vállaljuk, legyen az színpad- és rendezvénytechnikai vagy akár épülethangosítási rendszer.

És hogy kinek kínáljuk termékeinket, szolgáltatásainkat? Hangtechnikai rendszereinket végfelhasználóként a legszélesebb körben az ipar, a kereskedelem, az oktatás, a sport és a szabadidős tevékenységek területén használják.

Őket szolgálják ki üzleti partnereink, akik négy nagy csoportra oszthatók:

• Hangosítási rendszer tervező és kivitelező partnerek – akik termékeinkből önállóan, vagy a segítségünkkel kiemelkedő ár-érték arányú és hosszútávú működést biztosító hangrendszereket terveznek és kiviteleznek a beruházók legnagyobb örömére

• Kiskereskedők, webáruházak – akik viszonteladóként segítenek a felhasználóknak kiválasztani azokat a hang- és fénytechnikai eszközöket, amik a kínálatunkból a leginkább megfelelnek az elképzeléseiknek

• Hang és fénytechnikai rendszereket bérbeadó vállalkozások – amelyek  strapabíró, kiváló tulajdonságokkal rendelkező, ugyanakkor kedvező árú eszközöket szeretnének bérbe adni a megrendelőiknek

• Gyártók – akiknek kiemelkedően fontosak a piac legkedvezőbb árai, az európai raktárkészlet és a napra pontosan tervezhető beszállítás az alkatrészellátásban.

Magasan képzett szakembereink az ország egész területén gondoskodnak arról, hogy ne csak a Monacor név, de minden, 20 Hz és 20 kHz közé eső hang jól szóljon.