Tisztán, hallhatóan az Amberg Audióról

14.10.2021

 

Tisztán, hallhatóan az Amberg Audióról

“Azért vagyunk, hogy segítsünk minden hozzánk betérőnek, ha problémája támadt a hang és fénytechnika terén” - ez a mondat fogadja az Amberg Audio weboldalára látogatót és a tulajdonossal, Amberg Szilveszterrel beszélgetve meg is győződhetünk arról, hogy ebben semmi túlzás nincs.

Az eredeti végzettsége szerint állattenyésztési mérnök Amberg Szilveszter példája a bizonyíték arra, hogy erős elkötelezettséggel egy hobbiból akár hivatás is lehet. Az Amberg Audio ügyvezetője ugyanis korábban kategóriás műsorvezetőként, dj-ként dolgozott hétvégente. Tizenöt évig állt a dj pult mögött és vezette a péntek esti alternatív zenei rendezvényeket, ez az idő pedig pont elég volt arra, hogy végérvényesen beleszeressen a keverőkbe, hangfalakba, a villódzó fényekbe. Innen viszont már csak egy lépés volt, hogy a ‘90-es évek elején a zenészek szolgálatába álljon. No, nem hangszerekkel, hanem professzionális fény- és hangtechnikával.

Keszthelyi bemutatótermében egymásnak adják a kilincset a lemezlovasok, zenészek, zenekarok, a szállodák, művelődési házak, alapítványok és oktatási intézmények képviselői. Ők valamennyien azért keresik fel a boltot, hogy szebben, tisztábban szóljon a zene vagy épp a koncerten/rendezvényen használt fényjáték legyen igazán egyedi. És Amberg Szilveszter ígérete szerint nem is távoznak úgy, hogy ne találnának megnyugtató megoldást bármilyen kérdésre.

Persze, nemcsak a rendezvényszervezés vagy a zenei ipar nagyágyúi előtt ismerős a Mátyás Király út 44/b. Végül indig itt kötnek ki a hobbizenészek, a hifijüket saját maguk megépítő srácok, a bakelitlemezek szerelmesei és a hangtechnikai ritkaságok megszállott gyűjtői. Őket, a bolt tulajdonos szerint egy lassanként eltűnő világ utolsó mohikánjait, a tiszta, minőségi hangzást nagyra értékelőket szolgálja ki Amberg Szilveszter professzionális termékekkel. A professzionális termékek egy része pedig a Monacortól származik, hiszen ez az a kapocs, ami a 80-as évek közepétől összeköti a Monacor Hungária Kft-t viszonteladójával, a Family Amberg Bt-vel. És amely kapocs addig marad fenn, amíg csak igény van a professzionális hangzásra, a jó és igényes zenére. Azaz, hitünk szerint örökké.